Om oss

Öresundshuset AB erbjuder lokaler i ett modernt anpassat kulthus från 70-talet. Fastigheten är centralt placerad med ett fantastiskt kommunikationsläge, närhet till det mesta man kan behöva och exceptionell service.

Lediga lokaler

Välkommen till Öresundshuset

Öresundshuset AB är familjeägt. I familjen finns en lång historia och erfarenhet av bygg och fastighetsbranschen. Vi har en egen förvaltning för att ge en snabb, bra och engagerad service åt hyresgästerna. Vi har stor närhet till våra hyresgäster och ställer med kort varsel upp om förändringar eller underhåll behöver göras i lokalerna.

Vår ambition är att göra Öresundshuset till Malmös bästa arbetsplats.

Fakta om Öresundshuset

Huset byggdes 1972 av Skanska AB och är ritat av Tage Möller Arkitektbyrå. Arkitekten har utformat byggnadskroppen som två mot varandra förskjutna skivor och därmed har man lyckats få ett slankt yttre intryck av byggnaden. Det finns likheter med Hötorgsskraporna i Stockholm som färdigställdes några år före. Fastigheten har ägts av samma familj sedan 1973 och förvaltas genom Öresundshuset AB.

Miljö

Öresundshuset AB har sedan 2014 satsat stort på effektivisering av husets miljö, både med syfte att skapa ett bättre inneklimat samt att minska fastighetens miljöpåverkan. Bland dessa satsningar är projekt inom kyla och ventilation samt installation av 7 nya hissar.
Miljöcertifierad enligt internationella BREEAM In-Use, med betyg "VERY GOOD".
Öresundshuset AB kommer att kontinuerligt att fortsätta med att satsa brett inom miljö.

BREEAM In-Use

Läge

Öresundshuset ligger i Nyhamnen vid Skeppsbron och inom ett stenkast ligger Malmö Centralstation. Utöver närheten till tåg och buss så har Öresundshuset ett P-hus på 372 p-platser och är dessutom lättillgängligt med cykel och till fots. I närområdet har det utvecklats ett rikt och levande företagsliv inom i stort sett alla branscher och utbudet av service med restauranger, hotell, konferensanläggningar, butiker, banker och annat är stort. Dessutom ligger Malmö Universitet strax intill. Läget är utmärkt för en verksamhet i Malmö och i närområdet pågår det fortfarande stora investeringar i kontor, bostäder, service och infrastruktur.

Nyhamnen

Lokaler

Lokalerna är yteffektiva och flexibla och kan enkelt anpassas till inspirerande, luftiga och ändamålsenliga arbetsplatser. Det går lätt att skapa planlösningar med olika kombinationer av cellkontor, öppna ytor med aktivitetsbaserade eller fasta platser, mötesrum, fikarum och andra utrymmen. Plan 1 är ett sammanhängande kontorsplan med egen innergård på 1 350 m² och kontorsplanen ovanför är 540-570 m². Det går att koppla samman våningsplan med interntrappa.

Lediga lokaler